Manuele kinesitherapie

Hieronder verstaan wij als behandelend team een grote groep van aandoeningen: van nek-en rugklachten tot postoperatieve behandelingen en minder ernstige pathologieën zoals bijvoorbeeld enkelverstuikingen, tennisellebogen, spierscheuring, ligamentaire schade, frozen shoulder en impingement.

In het algemene beeld van de kinesitherapie is jarenlang de massage een heel voorname factor geweest, dit is de laatste jaren echter steeds minder van belang geacht. Kinesitherapie betekent dan ook in zijn letterlijke vertaling behandelen door beweging. Dit is dan ook de richting die we kiezen in onze behandelingen, het herstel bevorderen door te bewegen en oefenen, ook wel oefentherapie genaamd. Verder staan wij als algemeen kinesitherapeuten ook sterk achter het manueel behandelen. Dit wil zeggen dat we de structurele problemen zoals blokkades en mobiliteitsbeperkingen proberen op te lossen tijdens de therapie in de behandelkamer aangezien dit structureel herstel essentieel is voor een volledig herstel van het letsel.

De behandelingen binnen onze praktijk zullen dan ook altijd starten met een doorgedreven onderzoek in de klachten van de patiënt, maar evenzeer in andere factoren als werkomstandigheden, hobby’s of sporten die worden uitgevoerd, andere klachten of voorgeschiedenis van klachten, enzovoort. Verder zijn we binnen de praktijk er sterk van overtuigd dat er geen standaardbehandeling is voor een patiënt, iedere persoon en pathologie is verschillend en we stellen dan ook bij iedereen andere doelen, waardoor alle patiënten een geïndividualiseerde behandeling en oefenprogramma zal krijgen naargelang de capaciteiten en doelen van de behandeling.

Onze kinesisten

Senne Gabriëls

Senne is afgestudeerd in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Op dit moment volgt hij een Postgraduaat Manuele therapie.

Naast de musculoskeletale kinesitherapie, interesseert Senne zich in de sportrevalidatie. Zelf heeft hij als atleet reeds vele jaren ervaring opgedaan binnen het wielrennen waardoor hij een sterke affiniteit heeft opgebouwd met preventie, revalidatie en optimalisatie van prestaties bij (top)sporters.

Kinesiotaping

Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd

Sander De Vet

Sander is afgestudeerd in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Op dit moment volgt hij een Postgraduaat Manuele therapie.

Naast de musculoskeletale kinesitherapie, interesseert hij zich in de sportrevalidatie. Zelf heeft hij als atleet reeds vele jaren ervaring opgedaan binnen het wielrennen waardoor hij een sterke affiniteit heeft opgebouwd met preventie, revalidatie en optimalisatie van prestaties bij (top)sporters.

Kinesiotaping

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Jochem Vermeulen

Jochem is afgestudeerd in juni 2022 als Master in de revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven.

Hij combineert zijn job bij Moveo Sano met een leven als atleet. Door zijn ervaring binnen de sport heeft hij een goed beeld van wat blessurepreventie inhoudt en werkt hij hier graag aan binnen zijn behandelingen.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Helen Thomas

Helen is afgestudeerd als master in Manuele therapie aan het SOMT in Nederland.

Ze is gespecialiseerd in acute tot chronische pijn in de nek, hoofdpijn, kaakproblemen, schouder, wervelkolom, bekkenklachten en stuitklachten.

Ze is ook gespecialiseerd in pijnvrije Dry Needling. 

Over de jaren heen heeft ze nauw samengewerkt en les gegeven met Cecile Rost die internationaal bekendheid geniet in zwangerschap en bekken gerelateerde klachten. Daarnaast heeft ze ruime ervaring opgedaan met pijnpatiënten in de pijnpolikliniek.

Moveo Sano Kalmthout, Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd