Letselpreventie

Dit is een stuk binnen een behandeling waarbij we gaan kijken naar het type sport, intensiteit en volume van training. Hiermee gaan we dan aan de slag om de letselgeschiedenis te gaan bekijken en te bekijken hoe de sport/bewegingen worden uitgevoerd. Dit wordt meestal gefilmd en besproken met de sporter om na te gaan wat hierin veranderd kan worden. Ook eventueel naar externe factoren die hiermee gepaard gaan (zoals eventueel steunzolen, fietspositie,…) worden bekeken.

Na overleg met de sporter wordt er gekeken in welke vorm een oefenprogramma wordt aangeboden (in thuissituatie of onder begeleiding), en welke oefeningen vooral de nadruk zullen krijgen. Op deze manier is het voor de sporter ook duidelijk waarom welke oefeningen worden aangeboden en welke doelen hij of zij bij deze oefeningen dus kan bereiken. Na verloop van tijd kan dan in overleg nog eens een screening plaats vinden om de resultaten van de trainingen eens te bekijken en eventueel het oefenschema hierop aan te passen.

Uiteraard kan er op vraag verder worden gegaan en de sport bekeken worden tijdens competitie of samengewerkt worden met de desbetreffende trainers of coaches.

Onze sport coaches

Senne Gabriëls

Senne is afgestudeerd in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Op dit moment volgt hij een Postgraduaat Manuele therapie.

Naast de musculoskeletale kinesitherapie, interesseert Senne zich in de sportrevalidatie. Zelf heeft hij als atleet reeds vele jaren ervaring opgedaan binnen het wielrennen waardoor hij een sterke affiniteit heeft opgebouwd met preventie, revalidatie en optimalisatie van prestaties bij (top)sporters.

Kinesiotaping

Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd

Sander De Vet

Sander is afgestudeerd in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Op dit moment volgt hij een Postgraduaat Manuele therapie.

Naast de musculoskeletale kinesitherapie, interesseert hij zich in de sportrevalidatie. Zelf heeft hij als atleet reeds vele jaren ervaring opgedaan binnen het wielrennen waardoor hij een sterke affiniteit heeft opgebouwd met preventie, revalidatie en optimalisatie van prestaties bij (top)sporters.

Kinesiotaping

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Jochem Vermeulen

Jochem is afgestudeerd in juni 2022 als Master in de revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven.

Hij combineert zijn job bij Moveo Sano met een leven als atleet. Door zijn ervaring binnen de sport heeft hij een goed beeld van wat blessurepreventie inhoudt en werkt hij hier graag aan binnen zijn behandelingen.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd