Letselpreventie

Dit is een stuk binnen een behandeling waarbij we gaan kijken naar het type sport, intensiteit en volume van training. Hiermee gaan we dan aan de slag om de letselgeschiedenis te gaan bekijken en te bekijken hoe de sport/bewegingen worden uitgevoerd. Dit wordt meestal gefilmd en besproken met de sporter om na te gaan wat hierin veranderd kan worden. Ook eventueel naar externe factoren die hiermee gepaard gaan (zoals eventueel steunzolen, fietspositie,…) worden bekeken.

Na overleg met de sporter wordt er gekeken in welke vorm een oefenprogramma wordt aangeboden (in thuissituatie of onder begeleiding), en welke oefeningen vooral de nadruk zullen krijgen. Op deze manier is het voor de sporter ook duidelijk waarom welke oefeningen worden aangeboden en welke doelen hij of zij bij deze oefeningen dus kan bereiken. Na verloop van tijd kan dan in overleg nog eens een screening plaats vinden om de resultaten van de trainingen eens te bekijken en eventueel het oefenschema hierop aan te passen.

Uiteraard kan er op vraag verder worden gegaan en de sport bekeken worden tijdens competitie of samengewerkt worden met de desbetreffende trainers of coaches.

Onze sport coaches

Ben Arnouts

Ben is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en Postgraduaat Sport en Manuele therapie.
Hij is gespecialiseerd in Redcord Therapie, Dry Needling, Anatomy Trains, Fietspositionering en Dynamic Taping.

Moveo Sano Kalmthout – Heide

Gedeconventioneerd en lid van de beroepsvereniging Axxon