Inspanningstest (lactaatmeting)

Bij een inspanningstest of lactaatmeting worden je hartslag en lactaat gemeten bij verschillende intensiteitsniveaus. Hiervoor kunnen verschillende protocollen gebruikt worden. Gebaseerd op jouw profiel bepalen we welk soort inspanningstest het best van toepassing is. Op basis van de bekomen testresultaten kunnen we een schema met jouw juiste trainingswaarden opstellen, zodat je efficiënt progressie maakt en blessurevrij naar jouw persoonlijke doelen toewerkt.

De test duurt 20 tot 30 minuten. Daarna volgt een bespreking om de resultaten te verduidelijken. De totale duur van de test en bespreking zal ongeveer een uur in beslag nemen.

We gebruiken lactaatmetingen tijdens een inspanningstest om juiste trainingswaarden op te stellen. Deze nemen we af via een fietstest (met je eigen fiets op Wahoo Kickr), via een looptest (op loopband).

Voor lactaatmetingen kunnen verschillende protocols gebruikt worden. Op basis van jouw profiel bepalen we welke soort inspanningstest het best van toepassing is.

 

Tarieven

Inspanningstest: €110

Trainingsschema met opvolging: €65 per maand

 

Wat is lactaat?

Lactaat is een stof die in de spieren gevormd wordt tijdens het leveren van arbeid. Het is de afvalstof van het anaerobe lactische energiesysteem. Ze wordt voornamelijk gevormd bij maximale inspanningen van een tiental seconden tot enkele minuten. Ook in rust is er een bepaalde hoeveelheid lactaat in het bloed aanwezig.

Onze sport coaches

Ben Arnouts

Ben is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en Postgraduaat Sport en Manuele therapie.
Hij is gespecialiseerd in Redcord Therapie, Dry Needling, Anatomy Trains, Fietspositionering en Dynamic Taping.

Moveo Sano Kalmthout – Heide

Gedeconventioneerd en lid van de beroepsvereniging Axxon