Manuele kinesitherapie

Hieronder verstaan wij als behandelend team een grote groep van aandoeningen: van nek-en rugklachten tot postoperatieve behandelingen en minder ernstige pathologieën zoals bijvoorbeeld enkelverstuikingen, tennisellebogen, spierscheuring, ligamentaire schade, frozen shoulder en impingement.

In het algemene beeld van de kinesitherapie is jarenlang de massage een heel voorname factor geweest, dit is de laatste jaren echter steeds minder van belang geacht. Kinesitherapie betekent dan ook in zijn letterlijke vertaling behandelen door beweging. Dit is dan ook de richting die we kiezen in onze behandelingen, het herstel bevorderen door te bewegen en oefenen, ook wel oefentherapie genaamd. Verder staan wij als algemeen kinesitherapeuten ook sterk achter het manueel behandelen. Dit wil zeggen dat we de structurele problemen zoals blokkades en mobiliteitsbeperkingen proberen op te lossen tijdens de therapie in de behandelkamer aangezien dit structureel herstel essentieel is voor een volledig herstel van het letsel.

De behandelingen binnen onze praktijk zullen dan ook altijd starten met een doorgedreven onderzoek in de klachten van de patiënt, maar evenzeer in andere factoren als werkomstandigheden, hobby’s of sporten die worden uitgevoerd, andere klachten of voorgeschiedenis van klachten, enzovoort. Verder zijn we binnen de praktijk er sterk van overtuigd dat er geen standaardbehandeling is voor een patiënt, iedere persoon en pathologie is verschillend en we stellen dan ook bij iedereen andere doelen, waardoor alle patiënten een geïndividualiseerde behandeling en oefenprogramma zal krijgen naargelang de capaciteiten en doelen van de behandeling.

Onze kinesisten

Silke Nelen

Silke is in 2021 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en start met een Postgraduaat in de Manuele therapie.

Zij interesseert zich zowel in de algemene kinesitherapie als in de specifieke sportrevalidatie.

Moveo Sano Kalmthout

Geconventioneerd

Nel Van Ermengem

Nel is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en behaalde in 2021 haar diploma Postgraduaat in de Manuele Therapie.

Zij is geïnteresseerd in Algemene Kinesitherapie en Sportkinesitherapie.

Zij schoolde zich bij in Kinesiotaping.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Nathalie Rumes

Nathalie is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en ze schoolde zich bij in Dry Needling.

Zij is geïnteresseerd in Algemene Kinesitherapie, pre- en postnatale revalidatie en oncologische revalidatie.

Moveo Sano Kalmthout – Heide

Gedeconventioneerd

Hiske Merlin

Hiske is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en voltooide een Postgraduaat Manuele therapie.

Zij is gespecialiseerd in Dry Needling, Anatomy Trains, pre- en postnatale revalidatie en schoolt zich momenteel bij in een Master Seksuologie.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Gregory Wynen

Gregory is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en haalde een Postgraduaat in de Manuele therapie.

Hij interesseert zich zowel in de algemene kinesitherapie als in de specifieke sportrevalidatie.

Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd