Manuele kinesitherapie

Hieronder verstaan wij als behandelend team een grote groep van aandoeningen: van nek-en rugklachten tot postoperatieve behandelingen en minder ernstige pathologieën zoals bijvoorbeeld enkelverstuikingen, tennisellebogen, spierscheuring, ligamentaire schade, frozen shoulder en impingement.

In het algemene beeld van de kinesitherapie is jarenlang de massage een heel voorname factor geweest, dit is de laatste jaren echter steeds minder van belang geacht. Kinesitherapie betekent dan ook in zijn letterlijke vertaling behandelen door beweging. Dit is dan ook de richting die we kiezen in onze behandelingen, het herstel bevorderen door te bewegen en oefenen, ook wel oefentherapie genaamd. Verder staan wij als algemeen kinesitherapeuten ook sterk achter het manueel behandelen. Dit wil zeggen dat we de structurele problemen zoals blokkades en mobiliteitsbeperkingen proberen op te lossen tijdens de therapie in de behandelkamer aangezien dit structureel herstel essentieel is voor een volledig herstel van het letsel.

De behandelingen binnen onze praktijk zullen dan ook altijd starten met een doorgedreven onderzoek in de klachten van de patiënt, maar evenzeer in andere factoren als werkomstandigheden, hobby’s of sporten die worden uitgevoerd, andere klachten of voorgeschiedenis van klachten, enzovoort. Verder zijn we binnen de praktijk er sterk van overtuigd dat er geen standaardbehandeling is voor een patiënt, iedere persoon en pathologie is verschillend en we stellen dan ook bij iedereen andere doelen, waardoor alle patiënten een geïndividualiseerde behandeling en oefenprogramma zal krijgen naargelang de capaciteiten en doelen van de behandeling.

Onze kinesisten

Silke Nelen

Silke is in 2021 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en behaalde een Postgraduaat in de Manuele therapie in 2022.

Zij interesseert zich zowel in de algemene kinesitherapie en in het bijzonder in de schouderrevalidaties. Zij past ook Dry Needling toe.

Moveo Sano Kalmthout – Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd

Helen Thomas

Helen is afgestudeerd als master in Manuele therapie aan het SOMT in Nederland.

Ze is gespecialiseerd in acute tot chronische pijn in de nek, hoofdpijn, kaakproblemen, schouder, wervelkolom, bekkenklachten en stuitklachten. 

Over de jaren heen heeft ze nauw samengewerkt en les gegeven met Cecile Rost die internationaal bekendheid geniet in zwangerschap en bekkengerelateerde klachten. Daarnaast heeft ze ruime ervaring opgedaan met pijnpatiënten in de pijnpolikliniek.

Moveo Sano Kalmthout, Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd