Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een speld in verdikkingen van een spier wordt geprikt. Hiermee gaan de ‘knooppunten’ in de spieren ontspannen. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren. De methode is ontwikkeld in de jaren zeventig van de 20ste eeuw door de Canadese arts C. Chan Gunn.

Een patiënt met myofasciale pijn heeft last van stijfheid en vaak acute of zelfs chronische spierpijn. Wanneer de spieren te gespannen zijn, kunnen zich pijnlijke en verharde plekken vormen; de triggerpoints. Het aandrukken van een triggerpoint wekt meestal dezelfde pijn op waar de patiënt last van heeft.

Tijdens het onderzoek en de behandeling kijken we naar signalen van neuropathie. Met dunne acupunctuur-naalden trachten we een “release” van de spier te verkrijgen.

Doordat de spier geprikkeld wordt met de naald ontstaat er in eerste instantie een reflexmatige verkramping van de spier. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de spier loslaat (al dan niet direct of later). Meer ontspanning in de spier betekent dat de doorbloeding kan toenemen en herstel kan optreden.

De pijn neemt af en de spier en gewrichtsfunctie nemen toe.

Dry needling is geen acupunctuur en heeft in tegenstelling tot acupunctuur geen energetisch kader, daarbij wordt er geen gebruik gemaakt van meridianen om de aanprik-punten te bepalen.

Onze kinesisten

Silke Nelen

Silke is in 2021 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en start met een Postgraduaat in de Manuele therapie.

Zij interesseert zich zowel in de algemene kinesitherapie als in de specifieke sportrevalidatie.

Moveo Sano Kalmthout

Geconventioneerd

Nel Van Ermengem

Nel is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en behaalde in 2021 haar diploma Postgraduaat in de Manuele Therapie.

Zij is geïnteresseerd in Algemene Kinesitherapie en Sportkinesitherapie.

Zij schoolde zich bij in Kinesiotaping.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Nathalie Rumes

Nathalie is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en ze schoolde zich bij in Dry Needling.

Zij is geïnteresseerd in Algemene Kinesitherapie, pre- en postnatale revalidatie en oncologische revalidatie.

Moveo Sano Kalmthout – Heide

Gedeconventioneerd

Hiske Merlin

Hiske is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en voltooide een Postgraduaat Manuele therapie.

Zij is gespecialiseerd in Dry Needling, Anatomy Trains, pre- en postnatale revalidatie en schoolt zich momenteel bij in een Master Seksuologie.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Gregory Wynen

Gregory is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en haalde een Postgraduaat in de Manuele therapie.

Hij interesseert zich zowel in de algemene kinesitherapie als in de specifieke sportrevalidatie.

Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd