Personal training

Moveo Sano Sport richt zich op een persoonlijke trainingsbegeleiding voor ieder die aan sport doet of wil starten met sporten. Wij focussen onze coaching naar zowel amateur als professionele sporters. Het is van belang dat iedereen een trainingsbegeleiding krijgt die op zijn persoonlijke wensen is afgesteld. We volgen een stapsgewijze aanpak om het ideale trainingsprogramma op te stellen voor onze atleten.

Onze trainingsbegeleiding start met een vrijblijvend intake gesprek waarbij we jouw wensen en doelen bespreken. Daarna volgt een screening kinesitherapeut met analyse lichaam- en bewegingspatroon. Hieruit volgen specifieke individuele oefeningen in functie van letselpreventie en stabiliteit.

Ons team hecht enorm veel belang aan het uitsluiten van gezondheidsrisico’s. Daarom verwachten we van je dat je een bezoek bij de cardioloog inplant. Een mogelijk probleem mag niet verergeren door foutieve conditionele trainingen.

Om individuele trainingsschema’s op te stellen is het belangrijk dat we jouw huidige conditietoestand meten en deze opvolgen gedurende de trainingsperiode. Dit doen we aan de hand van lactaatmetingen.

Op basis van deze testen tekenen we in samenspraak jouw jaarplan uit. Hieruit volgen weektrainingsschema’s die we maandelijks opstellen en evalueren. De schema’s kan je raadplegen via een persoonlijke Premium TrainingPreaks account. Deze app en online programma geeft een duidelijk en snel overzicht van alle trainingswaarden.

Bij een intensieve opvolging bekijken we je trainingsarbeid wekelijks en zijn we 7op7 bereikbaar. Op die manier kunnen we nog sneller inspelen op veranderlijke situaties.

Vanuit eigen ervaringen en theoretische kennis bieden we individuele trainingsmomenten aan. We vergezellen je tijdens je training en leggen de nadruk op een correcte uitvoering van je specifieke oefeningen.

Naast de persoonlijke trainingsbegeleidingen organiseert Moveo Sano Sport verschillende groepstrainingen gericht op letselpreventie en opbouw. Deze zorgen voor een betere persoonlijke ontwikkeling.

Onze sport coaches

Timothy Vangheel

Timothy is Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie.
Daarnaast is hij ook BLOSO VTS Trainer B in Wielrennen & triatlon en BLOSO VTS Instructeur B Zwemmen.
Zijn specialisatie is Fietspositionering.