Kinesitherapeutische fietspositionering

Als kinesitherapeut beginnen wij met als doel de klant zo aangenaam mogelijk op zijn fiets te zetten, wat uiteindelijk ook resulteert in prestatieverbetering aangezien het lichaam optimaal kan presteren indien het geen discomfort heeft.

Vaak worden er vele euro’s besteed aan de ‘perfecte’ fiets, maar wordt er niet gedacht aan de perfecte positie op deze fiets. Voor zowel recreanten als profatleten is het belangrijk om met de juiste fietsafstelling te rijden. De correcte zadelhoogte, de juiste plaatsing van de schoenplaatjes, de juiste hoogte van het stuur,… Al deze factoren zijn belangrijk voor de correcte afstelling van de fiets. Met onze fietsanalyse zoeken we naar het perfecte evenwicht tussen comfort en efficiëntie om de prestatie te optimaliseren, en dit voor de wegfiets, MTB of tijdritfiets.

Doel

  • Klachten tijdens het fietsen verminderen (Bv. klachten aan knie, rug, nek,…)
  • Bij zadelklachten maken we gebruik van testzadels
  • Comfort op de fiets verbeteren
  • Prestatie verbeteren

 

Onze sport coaches

Senne Gabriëls

Senne is afgestudeerd in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Op dit moment volgt hij een Postgraduaat Manuele therapie.

Naast de musculoskeletale kinesitherapie, interesseert Senne zich in de sportrevalidatie. Zelf heeft hij als atleet reeds vele jaren ervaring opgedaan binnen het wielrennen waardoor hij een sterke affiniteit heeft opgebouwd met preventie, revalidatie en optimalisatie van prestaties bij (top)sporters.

Kinesiotaping

Moveo Sano Heide

Gedeconventioneerd

Sander De Vet

Sander is afgestudeerd in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Op dit moment volgt hij een Postgraduaat Manuele therapie.

Naast de musculoskeletale kinesitherapie, interesseert hij zich in de sportrevalidatie. Zelf heeft hij als atleet reeds vele jaren ervaring opgedaan binnen het wielrennen waardoor hij een sterke affiniteit heeft opgebouwd met preventie, revalidatie en optimalisatie van prestaties bij (top)sporters.

Kinesiotaping

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd

Jochem Vermeulen

Jochem is afgestudeerd in juni 2022 als Master in de revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven.

Hij combineert zijn job bij Moveo Sano met een leven als atleet. Door zijn ervaring binnen de sport heeft hij een goed beeld van wat blessurepreventie inhoudt en werkt hij hier graag aan binnen zijn behandelingen.

Moveo Sano Kalmthout

Gedeconventioneerd